Бъди във форма

Бъди във форма

Ако водиш здравословен начин на живот със сигурност ще си във форма и състоянието на кожата, косата и ноктите ти ще е отлично. Въпросът с мотивацията обаче е съвсем друга история. Надяваме се да ви накараме да се замислите с тази публикация.

Всички искаме да изглеждаме добре и е въпрос само на информиран личен избор и изграждане на здравословни навици, за да го постигнем. Изборът на балансирана храна и редовното спортуване са единственият път към перфектната форма. Не подхождайте към влизането във форма с мисълта, че е трудно или с оправдания от рода на „Нямам време за спорт“, „От годините е“, „В депресия съм“ и всякакви глупости. Всъщност е супер лесно и всички могат да го постигнат просто трябва да знаят как. Ако мислите, че е невъзможно точно вие да имате перфектна фигура то грешите. Ето и стъпките към не просто добрата форма, а към перфектната фигура:

1. Харесвайте се такива каквито сте дори с излишни килограми, с проблемна кожа. Това е единственият начин да започнете да се грижите за себе си, ако се обичате  и имате самочувствие въпреки всичките си недостатъци. Гледайте се в огледалото често и се харесвайте.

2.Всички знаем кои храни са здравословни, но ги избягваме. Защо? Замислете се следващия път като пазарувате или пък отидете на ресторант. Научете нови рецепти, които освен здравословни ще са и вкусни.

3.Избягвайте хляба и тестените изделия, най-големият враг на красивата фигура. Ако пък не можете съвсем да се откажете, изберете пълнозърнест. Има изключително вкусни пълнозърнести хлебчета.

3. Спрете да се тъпчете с всякакви боклуци. Сладки, солени – вафлички, зрънчовци – УЖАС! Този щанд в супермаркета не съществува, не го виждате, не го мислите. Спрете газираните напитки. Нуждата от сладко може да бъдат задоволена чрез плодове. Комбинирайте ги. Правете си фрешове, шейкове.

4. Спортът трябва да се превърне в навик. Намерете своя спорт и го практикувайте редовно. Освен, че ни прави красиви, спортът ни прави и щастливи. Аеробните упражнения с продължителност поне 30 минути стимулират  производството на хормона на щастието. Препоръчвам залите за аеробика, в които вече има различни видове тренировки – денс аеробика, комбинирана гимнастика, каланетика, тае бо, фит бокс, боди пъмп и много други. За всеки има спорт, просто трябва да намери своя. Опитвайте, не си стоите вкъщи.  Ако пък нямате физическото време да ходите до залата, вземете си велоергометър или пътечка. Направете си сет с най-надъхващата музика и тренирайте максимално дълго. Ако си позволиш мазна баничка или много калоричен десерт трябва да знаеш, че тренировката ще е по-дълга от обикновено.

5. Спрете да пушите и пийте много вода. Пийте непрекъснато вода.

6.Сънят е много важен. Трябва да имаш добър сън, за да можеш да си красива и да живееш здравословно.

7.Бъди в крак с модата и докато тренираш.

Facebook коментари

коментари

Напиши коментар

Нагоре
Предишна публикация:
Модната тенденция на лято 2013: Металически отблясъци

Лъскави фолиа, метални щампи, разноцветните тъкани и холограмни покрития носят ...

Затвори