Фитнес мотивация – Изабел Гулар

Фитнес мотивация – Изабел Гулар

Бразилският топмодел Изабел Гулар е известна като едно от най-перфектните тела на модния подиум и ако я последвате в Instagram, ще се убедите, че упоритите тренировки са неизменна част от ежедневието й. Пилатес, кикбокс, фитнес, бягане, спининг … Изабел Гулар е направила безброй упражнения, за да получи тялото на мечтите си. Тя отделя по няколко часа на ден и изпълнява всички упражнения старателно. Както сама споделя в социалната мрежа, тренира предимно късно вечер, след дълги и изморителни ангажименти или дори между полетите с прекачвания, се отправя към най-близката зала. Почти всеки ден един от най-добрите модели в света споделя видеоклипове, снимки и мотивиращи послания към феновете си от фитнес залата. Ние сме сигурни, че снимките и клипчетата на трениращата Изабел ще ви вдъхновят да се отправите към залата, или поне да мислите за това.
Предлагаме ви малка част от тренировките на Изабел, както и три упражнения от арсенала й, които можете да направите у дома без да ви е необходимо специално оборудване. Упражненията няма да отнемат много от времето ви, достатъчно е само да ги изпълнявате 2-3 пъти седмично. В случай, че сте начинаещи е по-добре да правите упражненията с треньор, за да се избегнат грешки.

  1. Бедрено разгъване, свит крак

Първото упражнение е за глутеуса, прасците и задната част на бедрото. Застанете на колена на пода, облегнати на лакти. Повдигнете крака нагоре, задръжте за момент, след което върнете в изходна позиция, опитвайки се да запазите равновесие. Важно е лактите да са разположени на ширината на раменете. Задният крак, който извършва движението, трябва да бъде изпънат към тавана. Целта е да се определи позицията на крака, когато бедрото ще бъде на едно ниво с тялото / да образува права линия/. Също така е важно да не повдигате крака си твърде високо и да изпълнявате упражнението бавно, така че да не се контузите. Опитайте се да държите гърба си изправен и успореден на пода по време на цялото упражнение. След това отпуснете крака си бавно, като долната част не докосва земята. Когато коляното е на разстояние 1 см от пода повторете. Направете това няколко пъти и сменете крака.

Изабел изпълнява това упражнение с тежест на глезените, за по-добра работа на мускулите. Препоръчително е първите няколко седмици, упражнението да се извършва без тежест. Не забравяйте за дишането: издишайте, докато повдигате краката.

 

  1. Бедрено разгъване, прав крак

Второто упражнение е много подобно на първото. Стартовата позиция е подобна, само крака е изправен назад, в контра шпиц. Повдигнете крака, докато кракът, тялото и главата образуват една права. След това бавно спуснете крака, и когато достигнете до 1 см от пода, повторете. Направете това няколко пъти, а след това сменете крака.   Както бе споменато по-горе, гърба трябва да се държи прав, успоредно на пода, за да се избегнат всякакви наранявания.
При изпълнение на това упражнение, амплитудата е ограничена, тъй като разстоянието между работния крак и пода е много малко. Изабел Гулар, която има значителен опит в изпълнението на това упражнение, го прави с помощта на специален симулатор. За тази цел, след известно време може да се използва пейка.
Дишане: издишайте по време на повдигане на крака

 

  1. Напади

Третото упражнение, но не на последно място, са напади. Има много начини, за да се прилагат. На начинаещите се препоръчва често да сменят краката си. Начална позиция – от стоеж, краката са на широчината на раменете. Направете една голяма стъпка напред и се сгънете крака, като позата която Изабел е заела на снимката. В този случай:

– предното коляното трябва да бъде над петата, а не да отива зад нея. Важно е да се запази правият ъгъл на предния крак, който извършва напада.
– тялото трябва да е право, перпендикулярно на земята. Няма нужда да се навеждате напред, дръжте тялото изправено. Внимавайте долната част на корема да не докосва бедрото на крака, който пристъпва напред.
– не огъвайте гърба си в лумбалната област. Необходимо е много добре да фиксирате кръста, да приберете корема и да държите гърба изправен.
– коляното на задния крак трябва да докосва земята.
– трябва да усетите натоварване в задните части, основният целеви мускул на това упражнение е глутеусът.

Издърпайте и стегнете седалищните мускули и се опитайте да се ограничи участието на други мускули, включително квадрицепсите (горната част на бедрото), които също се включват в изпълнението. Направете една крачка, а след това повторете същото за другия крак. Направете няколко повторения.
Изабел изпълнява нападите с тежести на глезените, за да работят и мускулите на краката, но упражнението е съсредоточено върху седалището.
Дишане: издишайте когато се повдигате.

Изабел Гулар с лекота изпълнява пози изискващи добър баланс благодарение на йогата която често практикува:

Също така знойната бразилка поддържа формите си с пилатес:

Въпреки грацилната осанка, моделът практикува кикбокс:

Важна част от тренировъчната програма на топмодела заема кардиото, като основно набляга на бягане, бягане и пак бягане:

Не забравяйте, че за постигане на добра форма, освен двигателна активност е нужно постоянство. А ограничите ли и вредните храни, резултатите няма да закъснеят.
Ако искате да получавате известия за новите ни постове следвайте ни чрез имейл във формата отстрани.

Facebook коментари

коментари

Напиши коментар

Нагоре
Предишна публикация:
Как да изваем тяло на топмодел

Няма по-гореща тенденция или по-желан аксесоар от перфектно изваяното тяло, ...

Затвори