Хипи-дипи-бохо колекцията на Chloé за сезон пролет/лято 2015

Хипи-дипи-бохо колекцията на Chloé за сезон пролет/лято 2015

Със сигурност ви е познат типът французойка, която се смее непрекъснато и гласът й звучи като „тра-ла-ла“, чак да ви се прииска да я шамаросате, въпреки че носи гладиаторски сандали, прекрасни ефирни рокли и има красива коса. Не случайно има филм наречен „Slap Her She’s French“.

За смеха на момичето Chloé от модната писта обаче нямаме абсолютно никаква представа, но косата й е наистина прекрасна  и дори ни се иска да сме на нейно място, облечени в пролетно-лятната колекция на марката.

Tворческият директор на Chloé, Clare Waight Keller постигна огромен успех с тази хипи-дипи-бохо история, пресъздадена на модната писта. Колекцията е красива и прецизна, елегантна, но не прекалено, практична, а не претенциозна.

Забележителните силуети говорят сами за себе си и привличат вниманието към пропорциите – стайлингът е с гол гръб, изчистен, шик, което помага да се концентрираме върху качеството на колекцията.

Отправната точка беше да използваме материи, които разказват истории. Особено „фолклорен“ текстил като този с инкрустираните птици върху ефирните дрехи. Освен това исках да създадем и истински и непосредствени форми. Допадна ми идеята за деним, който може да се носи необработен или избелен и по този начин придобива по-ценна стойност за притежателя му. Представях си работно облекло, също от леки и ефирни материи, с обем постигнат от използването на креп-жоржет. Исках да постигна тази невероятна форма, която просто виси на тънки презрамки – споделя Clare Waight Keller

Прецизните шивашки умения в колекцията си проличаха в моделите с дантела и с вплетените металните пръстени. Откриваме и плетива като oversize суичъра с огромна качулка в цветовете на избелен деним, както и супер актуалните сетове от велур.

Сандалите и чантите в колекцията на Chloé за сезон пролет/лято 2015 се превърнаха в тотален хит. Стрийт стайл снимките и модните едиториали са пълни с тях.

Facebook коментари

коментари

Напиши коментар

Нагоре
Предишна публикация:
Black Magic: Patricia Van Der Vliet за Harper’s Bazaar Germany – май 2015

Както вече споменахме в поста "Бански костюми лято 2015" черните ...

Затвори