H&M Conscious Exclusive 2016

H&M Conscious Exclusive 2016

Точно една седмица след финалния ден на модните ревюта за сезон есен 2016, H&M представи предварителен преглед на колекцията Conscious Exclusive в Musée des Arts Décoratifs в Париж.

Мега брандът се фокусира върху използването на устойчиви материали за пети път, но за първи път е директно повлиян от историята на модата – от вдъхновеното от 18-ти век палто без яка от рециклиран полиестер и органичен копринен жакард до обици в Art Deco стил от Denimite, материал направен от рециклиран деним.

Колекцията H&M Conscious Exclusive 2016 ще бъде налична в около 180 магазина в целия свят на 7ми април. В България ще можем да я открием в магазина на H&M на бул. Витоша 6, както и онлайн. В същия ден Musée des Arts Décoratifs представя изложбата „Fashion Forward: 3 Centuries of Fashion“, на която H&M е ексклузивен спонсор.

Дизайнерският екип на H&M черпи вдъхновение от архивите на музея, за създаването на колекцията H&M Conscious Exclusive 2016, която е експеримент адресиран към миналото и бъдещето. Също така отговаря и на настоящия романтичен тренд. А именно скъсената блуза с висока яка и чехлите, съдържащи Tencel и органична коприна. Деликатните орнаменти върху туниката и панталоните с широки крачоли са направени от рециклирано стъкло.

Презентацията на колекцията изглежда като ателие с художествените произведения на Caravaggio и Botticelli. Погледнете дългата лееща се по тялото рокля, носена от Julia Restoin Roitfeld– лице на кампанията и ще откриете дигитално отпечатан сегмент от La Primavera.

Мисля че хората ще усетят историята на модата в тези облекла. Усещането е сякаш си поставяме по-висока цел в този смисъл. И всичко е извън времето, което всъщност е и смисълът на устойчивата мода – споделя Anna Gedda.

Facebook коментари

коментари

Напиши коментар

Нагоре