Модата в киното: Диас и Ъптън в „Отмъщение по женски“

Модата в киното: Диас и Ъптън в „Отмъщение по женски“

Камерън Диас се усмихва всеки път, когато се споменава за мода и тази усмивка се разпознава от почти всеки мъж, жена и дете в света. Като Карли в новия филм „Отмъщение по женски“(The Other Woman), Диас играе трудно общуващ и безупречно облечен адвокат – чийто гардероб е от ключово значение за характеризиране на ролята й.

Исках визията на Карли да бъде наистина завършена: тя навива косата си, тя прави маникюра си, тя си слага грим, тя си подбира аутфита. Това изобщо не съм аз! Аз не съм такъв човек в ежедневието си, но това е най-забавното нещо при създаването на роля. Човек наистина може да каже много с гардероба си, с косата и грима си. Може да се разкаже цялата история единствено с модата.

С костюми проектирани от стилиста на „Сексът и градът“ – Патриша Фийлд, във филма също участват Лесли Ман (като съпругата, заради която Камерън Диас е другата жена) и моделът Кейт Ъптън – за която филмът е дебюта й като главна роля. Много повече у дома си в Sports Illustrated и Vogue фотосесиите, Ъптън открива липсата на контрол във визията на героинята си, което е предизвикателство за нея в началото.

Гардеробът за ролята ми беше наистина различно изживяване за мен, защото аз съм свикнала да се обличам сама за събития или когато съм на снимачната площадка, казвайки:“ Харесва ми това, искам това.“ Не харесвах визиите си във филма, но тогава осъзнах “ О, чакайте, това не е за мен! Става въпрос за Амбър! „

Филмът е чик-флик, в най-хубавия възможен смисъл на думата, забавен с малко по-жестоките тактики за отмъщение, от страна на триото срещу безпомощния съпруг, изигран от Николай Костер-Валдау. Съобщението на модата за женско овластяване е ясно.

Мисля, че ние наистина искахме да покажем , че жените се подкрепят – че това е, което правим – обобщи Диас – Ние си помагаме една на друга и най-доброто нещо, което може да се направи в тази ситуация е просто да се продължи напред и да се забрави . Това е най-добрият начин да се измъкнеш сам от нещата . Остави ги зад себе си.

Филмът е в кината. Гледайте го.

Facebook коментари

коментари

Напиши коментар

Нагоре