София Борисова представи колекцията си Lace Magic 2015

София Борисова представи колекцията си Lace Magic 2015

София Борисова е името, което чуваме, когато става въпрос за тоалети за специални поводи. Кое прави българската дизайнерка толкова успешна? Роклите й са бляскави, елегантни и лесни за възприемане. Това обобщава и новата й колекция Lace Magic 2015, която бе представена в хотел Рамада-София, зала „Диамант“.

Този сезон, дизайнерката на Romantika Fashion раздели модното шоу в три действия. В първите две бяха представени линиите – тоалети за специални поводи и екстравагантни и изискани вечерни  рокли, а последната част бе посветена на запазената й марка – романтични сватбени рокли.

Пропуснахме да споменем едно нещо в обяснението ни за успеха на София Борисoва: лекота. Въпреки ръчната изработка и обема в колекцията Lace Magic 2015, тоалетите са изработени от ефирни дизайнерски материи и изглеждат почти безтегловни.

Копринен шифот, шантунг и сатен , тафта, принт коприна са луксозните материи, част от бляскавата формула на дизайнерката. Техните цветове в този моден сезон са роял, пудра, блуш, какао, жълто и комбинацията от бяло и черно.

Акцент в колекция  Lace Magic 2015 е дантелата, както разбираме и от името й. Дантелите са в изобилие от нежни и финни до макарме и винтидж, в телесен, тъмно червен, маслено зелен и класически черен цвят. Истински произведения на изкуството от дантела, както наричаме роклите й, се разхождаха по модната писта. Прав изчистен силует и изящен гол гръб са в основата на тези произведения.

Имахме удоволствието да видим отблизо 12 limited edition тоалета с кристални орнаменти, изработени от естествени коприни и дизайнерски дантели.

Изработването на тоалетите ми отне повече от 6 месеца, а в някои от роклите вложих над 20 часа ръчен труд. Исках да направя една различна, бляскава и луксозна колекция. Истински бях завладяна, вдъхновена и омагьосана  от диктаторката в световната мода – дантелата! – споделя София Борисова.

София Борисова е дизайнерката, на която много дами се доверяват за мечтаната си сватбена рокля. Финалната й рокля ни доказва способността й да се развива и израства. Този сезон тя е обемна, в екрю и карамел, обсипана с кристали и дантелени елементи и бе представена от лицето на Lace Magic 2015 Кристиана Костадинова – Мисис България World 2014 .

Някои от световните дизайнери споделят мнението, че роклята е успешна, когато погледнеш лицето на модела и забравяш за нея. В модното шоу на София Борисова имаше изобилие от лица: Олга Модева, Деница Стоянова, Юлия Юревич – Мис България 2007 , Гергана Малкоданска, Ива Атанасова, Фани Хараламбиева, Петя Велкова, Диана Иванчева.

Front row гостите на модното ревю бяха Маргарита Бербатова, лорд Евгени Минчев, Ивана Скендерова, Славка Каравелова, проф.Любомир Стойков, Диана Петрова, Биляна Екснер, Йордана Димитрова – Мисис България 2013 , Ива Екимова, Вихра Петрова, тв водеща Радост Драганова, Миглена Ангелова, Илиана Раева с дъщеря си Славея, Кристина Димитрова, Димитър Тодоранов, Жорж Ганчев и Шуши, Софи Маринова, Ива Атанасова и Денис Касъмов.

Имах удоволствието да присъствам на това модното събитие и се чувствах красива и стилна с перленото си колие и клъч от perli.bg. Вижте визията ми и още снимки от събитието в Instagram.

 

Facebook коментари

коментари

Напиши коментар

Нагоре
Предишна публикация:
Обувките на сезон пролет/лято 2015

Този пост е посветен на поредния моден доклад с обувки, ...

Затвори