Топ 9 правила за твоя дрешник

Топ 9 правила за твоя дрешник

Пролетта и есента е времето, в което трябва да смениш сезона в гардероба си и да почистиш своя дрешник. През останалото време от годината е хубаво да следиш за спазването на основните правила:

1. Премахни боклука, защото боклукът генерира боклук!

2.Комбинирай цели аутфити! Така в бъдеще няма да губиш време опитвайки се отчаяно да намериш липсващото парче, което да завърши твоята визия.

3.Купувай само тънки, непързалящи закачалки! Големите, хлъзгави, дървени закачалки заемат твърде много място.

4.Организирай дрешника си като библиотека, всяка част от него трябва да бъде посветена на едно нещо: палта при палта, рокли при рокли, поли при поли, панталони при панталони, така няма да си купиш един модел два пъти.

5.Ако си пред дилема дали да задържиш нещо или да го махнеш, задай си въпроса: бъдещите поколения ще искат ли да го видят?

Дрешникът ти трябва да следва критерия на геологията: възрастните камъните са на дъното, а  по-младите трябва да се наслагват отгоре. Така ще можеш да прочетеш историята на модата в гардероба си.

6.Сложи обувките и чантите настрана от дрехите, в подходящи кутии. Миризмата на кожата не се съчетава добре с миризмата на платовете.

7.Съхранявай чорапогащниците си в опаковките им. Няма нищо по-лошо от това да носиш повреден чорапогащник.

8.Не притискай дрехите една до друга. Като цветята в градината те имат нужда от пространство.

Трябва да подредиш дрехите си като в невероятен магазин, така всичко ще ти изглежда приканващо и ще се отървеш от обичайното оплакване „Нямам какво да облека!“

9.Не използвай химикали в гардероба си, нали не искаш да излезеш воняща на нафталин!

 

Facebook коментари

коментари

Напиши коментар

Нагоре
Предишна публикация:
Шал Burberry в списъка с желания

Аксесоарът, който задължително трябва да имаме в зимния си гардероб ...

Затвори