Време ли е да сменя начина си на гримиране?

Време ли е да сменя начина си на гримиране?

Този пост няма да ти покаже техники и продукти за гримиране, а има за цел да те информира къде можеш да откриеш и следиш последните тенденции при грима.  Забелязвам, че по-голяма част от жените не променят грима си с години. Права ли съм?

Отговори ми следните въпроси:

 • Гримираш ли се всеки ден еднакво?
 • Изобщо гримираш ли се?
 • Искаш ли да се видиш различна(красивото ти аз)?
 • Достатъчно смела ли си, за да експериментираш?
 • Знаеш ли последните тенденции в грима?

Разглеждах клипчета в youtube с уроци по-грим, които гледат хиляди жени и супер харесват начина на гримиране и съветите, които дават. Всъщност в тези клипчета грима е в тенденциите от преди няколко сезона (супер старомоден), веждите са супер неправилни, а правят специални видеа за оформяне на вежди. Това всъщност ме накара да задам тези въпроси по-горе и да напиша моето мнение:

 • Следвай настроението си като правиш ежедневния или вечерния  си грим. Излъчването е супер важно, ако днес не си в настроение сложи естествен грим (фон дю тен, спирала, бронзова пудра, подчертай веждите, миглите -enough), ако ти е весело, закачливо сложи малко по-предизвикателен грим (очна линия, черен молив), ако ти е лигаво ,забавно сложи повече гланц за устни. В рутината слагаме един и същ грим всеки ден и като се обърнем назад сме го правили сезон след сезон, а като се погледнем отстрани изглеждаме старомодно.
 • Следващото ми наблюдение е свързано с това, че много жени не се гримират. В градския транспорт колко жени виждате с грим, а в работата. Та нали това ни е предимството пред мъжете, можем да се направим красиви, истински красиви дори да нямаме най-хубавата кожа, или пък най-дългите мигли, или пък най-сочните устни.
 • Не пропускай ежедневния грим, дори само един фон дю тен и спирала да сложиш,  ще се чувстваш много по-добре. Точно това е красивото ти аз, за което говоря във въпроса по-горе. Всяко лице може да стане красиво, ако експериментираш с продукти, марки, следиш тенденциите, не в youtube канилите на самопровъзгласилите се за гримьори момичета, а в канлите на най-добрите makeup артисти.

 • Много хора споделят мнението, че тенденциите не трябва да се следват, тъй като всички ще бъдем еднакви – глупости. Модата е в промяната, както в дрехите, в аксесоарите, така и в грима, и в прическите. Тези които говорят това със сигурност не предизвикват погледи след тях по улиците.
  Къде трябва да следим тенденциите? При най-големите, световните модни диктатори е моят отговор. Следенето на тенденциите ни учи да усещаме модата, както описвам моя блог- „за хора, които не просто разбират от мода, а я усещат“. Точно поради тази причина създадох категорията BACKSTAGE BEAUTY, в нея всеки сезон следя зад кулисите на модните ревюта, а именно грим, прически, настроение. Това според мен е мястото, от където трябва да черпим вдъхновение, идеи за визията си. Най-добрите гримьори, стилисти са точно там. Разгледайте поста „Бекстейджът на модните ревюта на сезон есен/зима 2014„, вижте внимателно как са гримирани очите, веждите, устните и после сравнете с  последните видеа в youtube каналите за грим, които са супер следени. Има разлика, огромна разлика.

Надявам се да съм те накарала да се замислиш и да съм била полезна.  Следи  тенденциите и ще се научиш да усещаш модата.

Facebook коментари

коментари

Напиши коментар

Нагоре
Предишна публикация:
Чанти Chanel от колекцията за сезон есен/зима 2014/15

"Chanel шопинг център" осигури фона на представянето на колекцията на ...

Затвори