Стилът „Бохо-шик“ (Boho-chic)

Стилът „Бохо-шик“ (Boho-chic)

Бохо – шик е стилът в дамската мода изграден от различни бохемски и хипи влияния. Този стил е в разгара си 2004, 2005 година и е особено свързан с актрисите Сиена  Милър и Кейт Мос в Англия и актрисите Мери-Кейт и Ашли Олсън и Никол Ричи в Съединените щати. В Съединените щати е позанат още като „бобо“ шик.

Дизайнерът Савана Милър, по-голямата сестра на Сиена Милър, описва истинския бохем като „някой, който е способен да цени красотата на по-дълбоко ниво, е дълбок романтик, не познава граници, светът му е негово създание“.

„Бохо“ идва от бохемия, бохем, а „шик“ е заимствано от френския и означава стилно, елегантно.

Този стил включва носенето на дълги поли, космати жилетки, бродирани туники, къси якенца, големи колани, ботуши от овча кожа, каубойски ботуши, торбести жилетки и бохо чанти.

Много актриси, включително и Линдзи Лоан, приписват визията бохо на супер модела Кейт Мос. През април 2004, модният писател Плум Сайкс беше цитирана в изказването си за мини топа от рисова кожа – „Много готин, много секси, много Кейт Мос-и“, а през 2006 модният редактор от Таймс Лиса Армстронг описва плетения колан от кожа като “ Бохо Кейт“ колан.

 

Сестрите Олсън залагат на големите слънчеви очила, дългите поли, ботуши и смъкнати дънки.

 

 

Facebook коментари

коментари

Напиши коментар

Нагоре