Модни тенденции есен/зима 2014/2015: Перфектната буря

Модни тенденции есен/зима 2014/2015: Перфектната буря

Дизайнерите са  се погрижили за безгрижния ни дух в най-яростните метеорологични условия като използват водоустойчиви, вълнени материи и кожа с косъм в колекциите си за сезон есен/зима 2014/2015.

Откриваме ретро чар във водоустойчивите материи видени през луксозния обектив на модата. Представете си старата школа анораци и шуби, но направени от лъскава гума, гладък неопрен и чувствена коприна.

Зимата не е предизвикателство за шивашката индустрия, оказва се че модата е готова за големия студ. Ватираната материя се разпростира освен върху подплатените якета и върху детайли по топовете, панталоните и дори роклите.

Оставете на страна всички чудати идеи, които ви идват като чуете туинсет(жилетка и блуза) – днешният превод на плетен сет е вълнени пластове от главата до петите. Представете си пуловер комбиниран с плетен клин, макси рокли с over-size шал, палто от плетиво с плетена туника и панталони…Топло!

Концепцията за плетените модели е разширена като се използват освен повърхностни украшения – бродерии, скъпоценни камъни и архитектурни украшения, които се постигат с кабелни плетива, ластици и 3D контури.

Любимите ни мъхести пуловери са още по-привлекателни в колекциите на дизайнерите от сезон есен/зима 2014/2015.

Възхитени сме от разкошно пухкавите палта от овча кожа в тъмната палитра на меките тебеширени тонове. Кожухчетата се радват на шивашко възкресение този сезон, заедно с пилотските якета. Блестящият металик, спортните силуети,  проблясъците на ослепителен цвят ни напомнят по скоро за вълк в овча кожа, отколкото за малко пухкаво агне.

Facebook коментари

коментари

Напиши коментар

Нагоре
Предишна публикация:
Дебютът на Alexander Wang X H&M

В Ню Йорк, пред редица звезди от шоубизнеса беше представена дългоочакваната ...

Затвори