Колекцията на Alexander Wang за сезон пролет/лято 2015

Колекцията на Alexander Wang за сезон пролет/лято 2015

Маратонки на модната писта! Виждали сме го и преди особено в последните няколко колекции на Dior и Chanel. Но имайки предвид удивителната колекция на Alexander Wang за сезон пролет/лято 2015, вече става въпрос за нещо съвсем ново.

Wang, колекционерът на маратонки, използва спорните обувки като лайтмотив и интерпретира по съвсем нов начин емблематични стилове под формата на дрехи.

Познатите ни вече Flyknits на Nike, бяха пресъздадени като прилепнали по тялото рокли в електрикови цветове, докато характерният модел в бяло и зелено на Adidas – Stan Smith – се превърна в не какво да е, а в тенис рокля.

Самата идея за пресъздаване на модели маратонки в дрехи не ни изглежда особено обнадеждаваща, но се е получила една колекция със секси дрехи, които жените биха искали да имат и носят. Поредицата от цветни, разкроени, мини рокли, направени от плисета и носени върху прилепнали черни блузи с поло яка – подобни на моделите на Madame Gres и известните през 21-ви век – Fortuny.

Тази колекцията свързва Wang с по-ранните му години, някъде между 2007 и 2009 година, когато тепърва започвахме да се влюбваме в неговата изтънчена градска мода. Днес, новият Wang, се превърна отново в стария Wang, само че с много по-артистични детайли.

Елегантните slim панталони с висока талия, съчетани с удобни тениски и цветни топове, които той показа, ще бъдат едни от определящите силуети за сезон пролет/лято 2015.

Facebook коментари

коментари

Напиши коментар

Нагоре
Предишна публикация:
Moдната премиера на бутик Талисман

Тази седмица с пищно парти отвори врати бутикът за холистични ...

Затвори